Torsdag den 6. februar 2025
kl. 16.00 - 16.30 Generelforsamling
Kl. 16.30 - 18.30 Gå-hjem-møde om Indsattes adgang til sundhedsydelser
Tirsdag den 25. marts kl. 17.00 til 19.00 gå-hjem-møde om Unge og online kriminalitet
Unges veje ind og ud af kriminalitet – hybriddigitale muligheder?
På baggrund af en række kvalitative og kvantitative studier af unges kriminalitet vil professor i sociologi ved Københavns Universitet Jakob Demant undersøge, hvordan nye digitale strukturer påvirker unges kriminelle adfærd og afvigelser. Oplægget indledes med et overblik baseret på data fra Ungeprofilundersøgelsens survey. Her tegner der sig også i Danmark et markant overlap mellem offline og online kriminalitetsformer, såvel som udspaltning af mere rene digitale grupper. Dernæst belyses, hvordan sociale medier og deres algoritmiske strukturer kan fungere som veje ind i kriminalitet. Dette inkluderer de særlige fællesskaber og chatgrupper, der udgør internettets mere skyggefulde sider.
Københavns Politi sætter unges digitale liv på dagsordenen
Baseret på en igangværende indsats "Den Sikre Side" målrettet børn og unge vil politikonsulent med diplombachelor i kriminolog, Peter Fløe, politiassistent og socialrådgiver, Line Wind, fra Københavns Politis Forebyggelsesafdeling adressere nogle af de mest centrale udfordringer, som børn og unge møder i deres digitale hverdag. Oplægget vil præsentere konkrete eksempler på konsekvenserne ved ulovlig billeddeling og kontakt fra fremmede, samt hvordan de unge, som Forebyggelsesafdelingen er i dialog med, ofte reagerer på disse situationer. Med baggrund i den igangværende indsats, vil oplægget fokusere på de unges perspektiv på de oplevede kriminalitetsformer, de unge støder på, når de er online. Slutteligt vil oplægget klarlægge kriminalitetsbilledet inden for det digitale område, herunder eksempler på hvordan børn og unges digitale liv ses afspejlet i en politimæssig kontekst anno 2025.
Onsdag den 30. april kl. 17.00 til 19.00 gå-hjem-møde om Genoprettende ret
En af grundtankerne i genoprettende retfærdighed er, at alle de personer, som er berørt af en krænkelse eller konflikt, skal bidrage til konfliktløsningen. Konflikterne skal så vidt muligt løses af parterne selv, og den eller de personer, som har forvoldt en skade, skal påtage sig et ansvar for at gøre skaden god igen, så offerets behov bliver imødekommet. Fra et samfundsmæssigt perspektiv er gevinsterne, at offeret bliver tilgodeset samtidig med, at den, der har forvoldt skade, påtager sig ansvar og, at konfliktløsningen bliver mellem de involverede parter. Vi kender genoprettende ret fra bl.a. politiets konfliktråd, men hvordan arbejdes der ellers med genoprettede ret i Danmark, og hvilke perspektiver er der i dette arbejde? Lektor fra Københavns Universitet, Ida Helene Asmussen vil introducere til genoprettende ret ved at illustrere, hvordan det adskiller sig fra traditionel tilgang til kriminalitet. Direktør for kriminalforsorgen, Ina Eliasen, vil fortælle om, hvor potente metoderne fra genoprettende ret er i kriminalforsorgen og om visionerne for det fremtidige arbejde. Fagansvarlig mægler i kriminalforsorgens forebyggelses- og mæglerkorps, Charlotte Wegener, vil bidrage med erfaringer omkring, hvordan kriminalforsorgen konkret arbejder målrettet med mægling i forskellige konstellationer. Oplæggene rundes af med en fælles diskussion.